‎"En la juventud aprendemos y en la madurez comprendemos"

martes, 22 de mayo de 2012

Un més de literatura...



Rafael Sánchez Ferlosio
, és un escriptor realista i fantàstic espanyol, a més d'un profund assagista, guardonat amb el Premi Cervantes. Es tracta d'un dels membres més destacats de la narrativa espanyola de la generació del 50, així com un original assagista en la seva segona i prolífica etapa en el món de els lletres.
Fill del també escriptor i polític Rafael Sánchez Mazas i de la italiana Liliana Ferlosio. En 1950 es va fer nuvi de la també escriptora Carmen Martín Gaite, amb qui es va casar l'octubre de 1953 i de la qual se'n separà amistosament el 1970. Junts van tenir una filla, que va morir en 1985 a 29 anys.
En l'àmbit literari, Ferlosio va ser membre del Círculo Lingüístico de Madrid. Al costat d'autors com Ignacio Aldecoa, Jesús Fernández Santos, la pròpia Martín Gaite i Alfonso Sastre, va ser fundador i col·laborador de la Revista Española. Tots ells van compartir una poètica realista que presentava notables influències del neorealisme italià, i Sánchez Ferlosio va contribuir amb una de les obres més significatives de la literatura espanyola de postguerra: El jarama, encara que la seva primera novel·la va ser Indústrias y andanzas de Alfanhuí, narració de biaix fantàstic en la qual conta la història d'un nen expulsat de l'escola per escriure en un alfabet ininteligible i que va component la seva pròpia realitat a través d'estranyes andanzas que ho allunyen de l'òrbita de la norma i el càstig.
Obres:
-Industrias y andanzas deAlfanhuí (1951)
-El Jarama (1955)
-Las semanas del jardín (1974)
-El testimonio de Yarfoz (1986)
-La hija de la guerra y la madre de la patria. Destino, Barcelona (2002)

No hay comentarios:

Publicar un comentario