‎"En la juventud aprendemos y en la madurez comprendemos"

domingo, 6 de mayo de 2012

Els professors perdran la paga d’antiguitat i els metges, complements


El Govern espanyol informa Brussel·les de la rebaixa d’ajuts a nens i gent gran

Menys ajuts per a l’accés a l’habitatge dels joves, els llibres de text i les llars d’avis
Les retallades en educació, sanitat i serveis socials continuaran. Així ho ha comunicat el Govern espanyol a la Comissió Europea amb tota mena de detalls. A banda d’explicar amb precisió les darreres retallades aprovades, que, segons el Govern espanyol, ascendiran a 11.000 milions (ha elevat la reducció del pressupost d’educació en 4.000 milions per comptes dels 3.000 inicials), l’executiu ha avançat noves rebaixes proposades per les comunitats autòno
ANA JIMÉNEZ / ARXIU El personal sanitari veurà reduïda les nòmines quan s’eliminin complementsEntre les mesures proposades hi destaquen les que van dirigides als funcionaris: eliminació de la paga d’antiguitat dels professors, reducció dels temps de descans addicionals dels professionals sanitaris, eliminació dels complements salarials per complements per tardes fixes en atenció primària i disminució de les baixes. A això s’hi afegeix que el pla d’absentisme laboral en la funció pública se centrarà especialment en els professors, tant d’educació obligatòria com de batxillerat, formació professional i universitats (control exhaustiu de les baixes). D’aquesta manera, es possibilita al màxim la contractació d’interins, que quedaran reduïts a la mínima expressió en el conjunt del professorat. El reial decret de mesures urgents per reduir la despesa educativa, aprovada el 20 d’abril passat, assenyala que no es cobririen les baixes laborals amb professors externs els primers deu dies lectius. 

Però el Govern espanyol no només fa èmfasi en els funcionaris. Les comunitats plantejaran en la propera reunió del Consell de Política Fiscal (amb el beneplàcit del Govern espanyol) el tancament parcial d’hospitals (ahir mateix, el Govern balear va anunciar el tancament de dos centres sanitaris). I va més enllà: “Mereixen ser destacats els plans de col·laboració público-privada en la gestió de serveis sanitaris, per permetre guanys de gestió i progressar en la seva eficiència organitzativa”, informa el Govern espanyol. La Generalitat valenciana va anunciar la setmana passada la privatització de la gestió dels centres de salut. 
En educació, les comunitats han proposat al Govern del PP, i així ho comunica l’executiu a Brussel·les, l’eliminació d’activitats extraescolars, dels desdoblaments d’unitats en centres educatius docents i la supressió de programes i aules de convivència, projectades per a l’adaptació dels estudiants estrangers. També es preveu la reducció del nombre i del volum de subvencions públiques en llibres de text.
En matèria de serveis socials, exactament el mateix: adéu a determinats ajuts i els que sobrevisquin de la selecció veuran reduïda la quantia. Així, recullen “retallades selectives en determinades prestacions socials, com ara l’accés dels joves a l’habitatge”. Les comunitats també proposen de rebaixar les quantitats destinades a la infantesa i als centres de majors. 
El Pla d’estabilitat s’esforça a explicar les mesures que fins ara ha adoptat l’executiu, sobretot en matèria sanitària, en què preveu un estalvi de 7.200 milions d’euros. El Govern espanyol sí que dóna detalls de les mesures referides a la despesa farmacèutica, amb la incorporació en el sistema de copagament de la població pensionista. De fet, justifica en part aquesta decisió en el fet que un terç del que gastaven els pensionistes en medicaments era perquè compraven la medicació als familiars. mes, la majoria de les quals als sectors que formen l’estat de benestar.


-Ja sabia alguna cosa de les que explica aquest text, però ara que me n'he enterat de moltes més coses, encara no me'n puc avenir... Fins on arribarà aquesta locura? Com pot ser que ens privin de tots el privilegis que ens han costat tant aconseguir?
Sincerament, no em pareix una mesura adequada per a l'estalvi retallar en la sanidad i en la educació que són les dues parts principals en la nostra vida i és més, les mes necessàries.
Em pareix patetic que llevin les ajudes als joves que tenen la voluntat i les ganes de fer alguna cosa amb les seves vides; em pareix patetic que llevin les ajudes a tots aquells pobres nins que a casa seva no tenen gairebé dobers ni per menjar i encara ara els i llevin l'opció d'estudiar perquè llevant les ajudes dels llibres, hi haurà molts de nens i nenes que no podràn estudiar. També em pareix patetic el retall que faran a les farmacèutiques per les persones majors, fins a on arribarem? Què és això de que és per als familiars? En el meu cas, la meva padrina necessita 3 capses de ''paracetamol'' a la setmana per el mal de cap que l'hi ocasiona la seva enfermetat, i ara, només n'hi donen 1. Què ha de fer? Patir mal només perquè sospiten que els medicaments són per als familiars? Com jo penso segur que hi pensa molta gent i es que haurien de retallar en coses més inútils e innecessàries que hi ha havui en dia i no en el ben estar de les persones perquè es formin o bé, puguin viure d'una manera digna.
Això es una democràcia falsa, un retrocés en l'història Espanyola que tant ens ha costat i sobre tot, una presa de pel per a tots els ciutadans que en patim les conceqüències mentres que un grup de ganduls viuen com a senyors a costa nostra.

No hay comentarios:

Publicar un comentario