‎"En la juventud aprendemos y en la madurez comprendemos"

martes, 10 de enero de 2012

Un conte de nins per a fer reflexionar els adults. LA LLIBERTAT


1. Un conte de nins per a fer reflexionar els adults. Resumeix el conte en quatre línies.

El conte parla de un nin i el seu ocell. Explica que aquest nin tenia un ocell dins una gàbia; a dins la gàbia hi havia tot el necessàri per l'ocell, inclús, més del que necessitava però el nin trobava que no podia ser completament feliç si no el deixava volar i volia que fos un poc més lliure, i, quan l'hi obrí la porta a l'ocell, aquest no va saber volar i se'n va donar compte de que no ho necessitava (anar-se'n) i va veure que esteia molt millor allà on era.



2. Qui és el protagonista principal? Què li passa?

L'ocell. Li pasa que quan el nin li deixa la porta de la gàbia oberta perqué pugui sortir a volar, l'ocell no se'n recordava de com es feia perqué duia molt de temps sense volar i, a la vegada, quan ho intentava casi el se va menjar el moix.



3. L'ocell simbolitza la llibertat. Un ocell engabiat també? Per què?

Un ocell engabiat no representa la llibertat perque un ocell és un animal que està creat per viure a l'aire lliure a la seva manera i aixi poguent volar tot el necessari. Però, que estigui engabiat, no vol dir que ho passi malament perqué pot estar a dins una gàbia molt grossa, amb tot el que necessita, amb el suficient espai per poder volar i a més, sense corre cap perill com el poden corre tots els ocells que viuen salvatjement.




4. És normal que l'ocell no vulgui la llibertat? Hauria estat millor no tancar-lo mai? Creus que aquesta por a la llibertat també es té al món dels sers humans? Justifica la teva resposta.

Si l'ocell està ben tractat i hi està bé dins la gàbia ho trob molt normal. I, no, no pens que hauria estat millor no tancar-lo mai, pot ser li fes un favor el nin.
I, en molts dels casos dels sers humans d'avui en dia si que es podria dir perfectament que es te por a la llibertat i hi ha molta gent que es pasa tota la seva vida sense fer o pensar lliurement el que vol i a la fi, se n'enpanadeixen.

No hay comentarios:

Publicar un comentario