‎"En la juventud aprendemos y en la madurez comprendemos"

miércoles, 30 de mayo de 2012

Pètals de versos de flors...



 1. Fes una entrada tema lliure. Procura ser el més original possible i ocupa tota una pàgina.


ADELE.


Adele Laurie Blue Adkins, coneguda simplement amb el nom de Adele, és una cantant anglesa de soul i jazz.
Va néixer el 5 de maig de 1988 a Tottenham (a prop de Londres). Va créixer en una família senzilla, ja que la seva mare era soltera i va haver de criar la seva filla sola. Des de ben petita es va interessar pel mon de la música, quan va actuar en el musical del seu col·legi. Va estudiar en una escola de cant (la mateixa que van estudiar altres estrelles com Amy Winehouse, Leona Lewis, etc.) 
Té dos àlbums gravats, Àlbum 19 i Àlbum 21; El nom de l'àlbum 19 ve donat a l'edat que tenia quan va publicar-lo ja que tenia 19 anys. Quan li pregunten a què ve aquest nom respon: ''Només recordo haver-me convertit una mica més dona en aquell temps. Crec que això està definitivament documentat en les cançons...''. Aquest àlbum va ser certificat Disc d'Or. 
El segon àlbum, el 21, va ser publicat a principis del 2011. El nom d'aquest, representa l'edat a la que l'Adele va començar a escriure les cançons d'aquest. Va ser llançat i va rebre moltes critiques, sobretot a la impressionant veu que demostra tenir en aquest àlbum. Concretament aquest disc, està inspirat en una relació amb la seva antiga parella, i avui en dia, encara no ha revelat la seva identitat. Quasi totes les cançons d'aquest disc van dedicades al seu ex i parlen del desamor i de la tristesa que va sentir amb la seva partida.
Les meves cançons preferides són: Chasing Pavements, Hometown glory, He won't go, Lovesong i Someone like you! 
Per jo, es la millor cantant que hi ha ara d'aquest estil, te una veu preciosa i perfecta i ella desprén una tendresa i una confiança que l'admiro. És molt simpàtica i agradable i a més no se l'hi ha pujat la fama al cap i això és el que més m'agrada!
Aquí deixo un enllaç d'una de les cançons que més m'agraden...


                COMENTARI POEMA:



 2.  Fes un comentari sobre el poema Cançó de primavera i penja-ho al teu  blog. Contesta les preguntes següents sobre el mateix poema:


El poema anterior parla de la estació de primavera. Em dona la impresió del que vol fer entendre és que quan no hi ha flors, per exemple a l'hivern, ens enrecordam molt de elles i els enyoram, però quan les tenim, no en fixam amb elles i són totes precioses! I de vegades les tudam i n'hi agafam un ram ni gaudim de elles. 


 1.1. Cerca una personificació i una comparació. Explica-les.



Personificació: "Senzilla floreta sense amic ni amat". L'hi atribueix a la flor una característica que és gaire bé impossible com la de tenir un amat o un amic.

Comparació: ''Quan el sol s'aixeca, tu guaites l'ocell com una donzella espera el donzell''. Compara a la flor amb una donzella que està a l'espera del seu donzell i axó no pot ser mai.

                         
 1.2. Explica l'estructura del poema.
Aquest poema consta de 6 estrofes formades per versos. A cada estrofa varia bastant el numero de versos i te una rima consonant perquè la repetició de fonemes de la última síl·laba és total.

No hay comentarios:

Publicar un comentario