‎"En la juventud aprendemos y en la madurez comprendemos"

lunes, 14 de mayo de 2012

Resistència; No ens queda més que la revolució pacífica.



 Hi ha certs drets humans que haurien de ser intocables perquè atempten directament contra la dignitat de les persones. Quina ment humana és capaç de tancar dos hospitals que funcionaven bé, per estalviar uns doblers, que tal vegada es podrien estalviar per una altra banda? La ment del govern actual ho és.


  Una de les coses que més m'estranya de tot això és veure gent que resta impassible davant desastres com aquests perquè no els afecta directament. Deu ser un tipus de persona que només pensa en el present, perquè en el futur ningú sap què li passarà, i que només pensa individualment. Evidentment, tots tenim una part d'individualisme i d'egoisme però, en els temps que estam vivint, s'ha de tenir molta de sang freda per no patir, encara que sigui un poquet, per les injustícies que s'estan fent. La inconsciència fa viure aquestes persones tranquil·lament, preocupant-se pel propi benestar, però haurien de pensar que potser algun dia necessitaran ajudes que no tendran, i elles mateixes n'hauran estat testimonis passius, com qui mira passar el temporal des del llit, per tant, corresponsables d'aquesta calamitat.

   Amb tot això em deman: Si aquest govern no pateix per les persones, com ha demostrat en reiterades ocasions, com volem que en respecti la seva cultura i la seva llengua? Això ja és impensable... Ens volen prendre el cos i l'ànima, ens volen prendre el que més estimam. Una educació pública de qualitat, la igualtat entre les persones,  l'ajuda als joves, l'ajuda a la gent gran, l'ajuda als malalts, la mort digna, la nostra llengua i la nostra cultura...No respecten el poble, per tant, no es respecten ells mateixos, ja que formen part del poble. És curiós veure com ataquen els valors que hem predicat a l'escola tota la vida. 

  De totes maneres, una part considerable d'aquest poble oprimit s'ha aixecat, i està cansat de veure com l'intenten trepitjar, i disposat a lluitar, a resistir. Vull alabar des d'aquí totes les persones que dediquen part del seu temps personal a combatre els diferentes fronts, i a més ho fan des de la pau i del respecte, demostrant els valors que defensen. No ens queda més que la revolució pacífica.

 1. Llegeix aquest text i fes un resum del que diu.
Aquest text parla de les injustícies que estam patint tots nosaltres a causa del govern actual. Fa una reflexió del que pensa que ens causarà a nosaltres i als que ho fan en un futur totes aquestes reformes i, sobre tot, vol fer veure que amb aquestes reformes que fan l'únic que están aconseguint es llevar-mos privilegis i sortir-ne guanyant ells, que a la llarga pot ser que a ells també els hi afecti i el que aclara finalment el text és que l'única solució que hi pot haver és una revolució pacífica.

  2. Quin és el seu tema principal?

Jo penso que el tema principal és la injustícia. Ja està clar que parla del govern actual, del que estam patint, etc. Però tot això resumit, penso que és una injustícia i per això penso que és el tema principal.

  3. Què en penses sobre el tancament d'un hospital com el Joan March? Exposa la teva opinió.
Dons no coneixia molt bé aquest hospital però, pel que tenc entés, m'han comentat que no hi havia cap problema amb aquest hospital i que és més, funcionava molt bé; per això, si encara ningú ha donat una raó ètica i realista de que aquest hospital havia d'ésser tancat pel seu mal funcionament o perquè era un dels menys visitats encara menys m'explico el seu tancament perquè tothom esteia molt content amb ell i no he sentit el contrari.
Com diu al text, penso que no haurien d'haver retallat RES en sanitat i menys en educació ja que es podria retallar d'altres bandes i segur que aniria molt millor i no privarien de privilegis a la gent que no té doblers per pagar-se un hospital privat i estava delutxe en un hospital públic.

No hay comentarios:

Publicar un comentario