‎"En la juventud aprendemos y en la madurez comprendemos"

martes, 15 de mayo de 2012

Socials





1. Explica tot el que sàpigues sobre Les Corts de Cadis.


La Junta Suprema Central va convocar les Corts de Cadis per fer la Constitució del 1812 que es basa en:
-Sobirania Nacional
-Divisió de poders
-Sufragi universal masculí.
-Drets individuals
-Igualtat per tots els espanyols davant la llei i els imposts.
Però, a causa de la guerra del Francés, no es va arribar a aplicar.

2. Cerca informació sobre l'Absolutisme i el Liberalisme.

-L'absolutisme fou una filosofia política característica de l'Europa d'època moderna, que propugnava que la monarquia havia de tenir un poder absolut, és a dir, sense límits i sense compartir-lo, i per això anomenaren aquesta forma de govern com a monarquia absoluta.
-El liberalisme és un grup social i econòmic que afirma la dignitat de la persona i la supremacia de l'acció voluntària per sobre de la col·lectiva. Això implica que les nacions redueixin la seva intervenció al mínim necessari per a garantir la convivència. Promou les llibertats civils i s'oposa a qualsevol forma de despotisme, apel·lant als principis republicans i estant el corrent en què es fonamenten la democràcia representativa i la divisió de poders.
3. Cerca informació sobre La Revolució del 1898.


Prim i Serrano dirigiren un pronunciament. L'exercit fidel de la reina va ser derrotat a Alcolea i Isabel II va haver d'exilihar-se. Els següents sis anys es va intentar que Espanya fos un règim democràtic.
Es va formar un govern provisional que reconeixia els drets fonamentals i el sufragi universal masculí.

4. Els moviments nacionalistes a Catalunya. Explica tot el que trobis sobre aquest tema. Recorda que pots afegir imatges.
El catalanisme o nacionalisme català és un corrent social estructurat tant culturalment com política que preserva i promou el reconeixement de la personalitat política, lingüística, cultural i nacional de Catalunya o del conjunt de terres de parla catalana, els anomenats països Catalans.
Després d'anys de repressió, cap el 1833 neix un moviment cultural, anomenat Renaixença. El poble català comença a tenir un sentiment favorable a la recuperació de la llengua i de la cultura pròpia, entre altres.
El segle XIX, és un segle de prosperitat industrial a Espanya i especialment a Catalunya, Astúries i País Basc, ja que eren les ciutats més productives.
Des del punt de vista polític, el fenomen de la Renaixença va representar un impuls cap a la recuperació de la consciència nacional col·lectiva, el catalanisme.

No hay comentarios:

Publicar un comentario