‎"En la juventud aprendemos y en la madurez comprendemos"

martes, 8 de noviembre de 2011

El petit príncep


  1. Llegeix i comenta aquest fragment sobre El Petit Príncep. Cerca informació sobre aquest llibre i el seu autor i 2. Quina idea fonamental intenta expressar en aquest fragment?

M'ha agradat molt llegir aquest text. Encara que quan es veu el títol es pensa que es un text per a nins petits penso que te un significat molt bonic.
Tracta de l'amistat, de la importància que té l'amistat i que avui en dia no la valoram gens.
En el text hi parlen un petit príncep i una guineu. Al començament el nin li demana que juguin junts però ella li diu que no pot, ja que encara no està domesticada. El nin li demana amem a que es refereix i ella li va una gran explicació del que és per ella ''estar domesticat'' amb el sentit de l'amistat.
Per ella significa tenir necessitat d'alguna persona i que quan pensis amb ella destaqui entre les altres persones per alguna característica important i no sigui ''algú més''. També li aclareix, que per tenir una amistat verdadera i amb el sentiment que s'ha de sentir es necessita temps i distància ja que el llenguatge és font de malentesos.
En definitiva, n'estic totalment d'acord amb la guineu ja que jo també penso que avui en dia hi ha molt poques amistats i. de les poques amistats que hi ha, molt poques són verdaderes perquè aconseguir la plena amistat requereix de molt de temps.



Informació:

El Petit Príncep, és l'obra més coneguda d'Antoine de Saint-Exupéry. Publicat al 1943 a Nueva York, és un conte poètic i filosòfic sota l'aparença d'un conte per a nens. 
El llibre està il·lustrat amb dibuixos del mateix autor, que formen part de la narració i que són tant o més coneguts que el conte.

Cada capítol relata una trobada del petit príncep. El llenguatge, senzill i desposseït, destinat a ser comprès pels nens, és en realitat per al narrador el vehicle privilegiat d'una concepció simbòlica de la vida.

No hay comentarios:

Publicar un comentario