‎"En la juventud aprendemos y en la madurez comprendemos"

martes, 14 de febrero de 2012

Poemes i més poemes.. Sota el mateix estel


1. Aquí teniu un nou poema de la nostra Carolina. Contundent, actual, realista, angoixant, desesperant, trist... Au, quin títol triau? Reflexionau... i no escrigueu el primer que se vos ocorri... 




Aturem l'atur.

Benestar fugit.
Era finit.
Caduc.

Llocs de feina destruïts.

Mercat laboral aturat.
Força de treball,
malbaratada,
abandonada,
rebutjada,
anul·lada.
(cara de circumstància)

Plena ocupació

-utòpic desig-
rere les cortines
d’un sol melic.

… i l’ham cridava la fam.

Però ara, resta emmudit.
L’agost ja està fet
i ara comença el fred.

Uns diuen que qui cerca troba.

Altres, que són faves comptades.
I mentrestant els pencaires
donen cada dia les gràcies,
per no ser un de nosaltres.

El treball era a l’antiguitat

un càstig pels malnats
Ara rebutgem la impunitat.

Castigueu-me ben fort!
Que sense càstig

no sóc més
que un mort…
… de fam,
… de sostre,
… de dignitat,
… de llibertat.




3. Cerca informació sobre l'atur actual. Estadístiques, problemàtica, crisi, etc... Després fes un comentari personal sobre la informació trobada.


En economia una persona que pot i vol treballar pel salari prevalent del mercat però que no troba feina és considerada una persona desocupadaaturada, o en atur. La taxa d'atur és el nombre de treballadors aturats dividit entre la força laboral civil total o població econòmicament activa, la qual inclou els empleats i els desocupats. A la pràctica, mesurar el nombre de treballadors que busquen feina és una tasca difícil de realitzar. Dels mètodes de mesurament de l'atur, n'hi ha diversos, i tots tenen esbiaixos inherents, i els sistemes diferents fan que les comparacions d'estadístiques d'atur entre països, especialment països amb sistemes diferents, siguin difícils de fer.
Segons les dades corresponents al tercer trimestre de 2011, de l'Enquesta de Població Activa de l'I.N.E. la xifra d'aturats creix en 144.700 persones i ja arriba gairebé als cinc milions de desocupats, mentre la taxa de desocupació puja al 21,52%, la més alta en 15 anys, amb un total de 4.978.300 desocupats.
El nombre de desocupats va augmentar en 144.700 personesen el tercer trimestre de l'any, gairebé un 3% respecte al trimestre anterior, amb la qual cosa la taxa de desocupació va escalar sis dècimes, fins al 21,52%, i el volum total de persones sense feina ja arriba gairebé als cinc milions. 

Concretament, 4.978.300 persones estaven sense feina a finals de setembre. Això suposa 403.600 aturats més que un any rere, amb una pujada interannual del 8,8% 




Opinió personal: Jo penso que és indignant la situació actual que hi ha a Espanya, no me'n puc avenir com en un país que està ''tan desarrollat'' passin aquestes coses i, personalment, pens que TOT es cupa dels ''grans'', de totes aquelles persones que ens manetjen a la seva manera, intenten enganyar-mos amb falses esperances i que no ens tenen gens en compte; l'únic que han volgut i volen es enriquir-se a costa nostra i, sobre tot, em pareix vergonyós que encara no s'hagi trobat cap solució adient i que les que s'han trobat no es duguin a terme. 
Hi ha moltes famílies senceres en atur i ho passen realment malament i.. a ningú l'hi importa aquesta gent? Què esperen, que esclati una guerra? 
Jo penso que com les coses continuïn així acabarem molt malament i les conseqüències seran terribles.

No hay comentarios:

Publicar un comentario