‎"En la juventud aprendemos y en la madurez comprendemos"

domingo, 19 de febrero de 2012

Entrada lliure.


La malnutrició és un terme general emprat per descriure una condició sanitària causada per una inadequada o insuficient alimentació i nutrició; per una alimentació incorrecta que resulta d'una assimilació deficient, una dieta pobra o una sobrealimentació.En funció dels nutrients que es troben de manera deficient o en excés en la dieta, poden produir-se una sèrie de trastorns de la nutrició.
L'Organització Mundial de la Salut esmenta la fam com la més greu amenaça per al món de la salut pública. La desnutrició és, amb molt, el major contribuent a la mortalitat infantil, present en la meitat dels casos de mort. La malnutrició, en la forma de la manca de iode és la causa més comuna de deficiència o retard mental, la reducció del quocient intel·lectual del món amb una estimació de mil milions de punts. La millora en l'estat de nutrició de la població és l'acció que, de manera majoritària, es considera com la forma més eficaç d'ajuda davant d'aquest problema.


La malnutrició és el resultat d'una alimentació incorrecta, ja sigui per alimentació deficitària, una sobrealimentació o per assimilació deficient. Els aliments que es prenen diàriament ens proporcionen l'energia necessària per poder dur a terme les nostres activitats diàries. La manca o l'excés d'aliments pot provocar malalties.
La malnutrició ocasionada per alimentació incorrecta per defecte de nutrients ha representat la fam en la majoria dels països del món fins els segle XVII i encara més enllà a d'altres. Actualment persisteix una desnutrició d'un grau variable a moltes zones subdesenvolupades econòmicament especialment d'ÀfricaÀsia i Amèrica del Sud. Al mateix temps als països més rics i d'altres mitjanament desenvolupats, l'obesitat s'ha incrementat tant que és considera un dels principals problemes per la salut de la població.
La malnutrició per assimilació deficient és la menys important de les tres causes de malnutrició i l'única en l'abast de la qual no hi tenen un paper preponderant factors socials i econòmics. El progrés de la medicina ha disminuït molt la incidència dels trastorns per assimilació deficient dels aliments.




Gairebé 20 milions d’infants menors de cinc anys pateixen desnutrició. Tres de cada quatre morts es produeixen a zones rurals Àsia i Àfrica, continent on Intervida desenvolupa diversos projectes.
La malnutrició causa més de la meitat de les morts infantils a nivell mundial, les tres parts de les quals es registren a Àfrica i Àsia, concretament en zones rurals, i afecta les famílies més pobres i amb menor nivell educatiu. Segons l’Organització Mundial de la Salut, cada any moren prop de 10 milions d’infants menors de cinc anys per motius fàcilment evitables, bàsicament la falta de vitamina A i minerals. Les causes que provoquen l’escassetat d’aliments són la sequera actual, l’augment del preu dels aliments i la disminució de la productivitat agrícola.
El Dia Internacional de la Salut, el  7 d’abril, cal recordar que el 4t Objectiu del Mil·lenni (reduir la mortalitat infantil en dues terceres parts de 1990 al 2015) està molt lluny d’assolir-se. Al continent africà es troben les taxes més altes de mortalitat en menors de cinc anys i els índexs més alts de pobresa. Intervida actua en dos dels països amb les taxes més elevades de mortalitat infantil al món: Mali, amb 196 morts per cada mil infants, se situa en quart lloc, després de Sierra Leone, Txad i Guinea Bissau; i Burkina Faso, amb 191 morts per cada mil infants, en cinquè.

És esgarrifant, i a jo em preocupa que hi hagi tanta gent que te moltíssims de doblers i no ajuden ni mínima-ment a aquestes persones, perquè, són persones! Elles no han triat viure en aquestes condicions ni al lloc on han nascut i si al damunt els hi dona una mà això no acabarà mai; ja està clar que hi ha moltíssima gent que s'hi dedica però no és suficient, a la vista està amb aquestes dades... 

No hay comentarios:

Publicar un comentario