‎"En la juventud aprendemos y en la madurez comprendemos"

martes, 6 de marzo de 2012

Què passa? Què fem pel nostre entorn?: poesia ecològica de Marc Granell



Què passa?
(Marc Granell)

Què passa
que ara
el riu
ja no és riu,
la pluja
no plou
i el sol
no somriu?
Què passa
que ara
l'hivern
sembla estiu,
la flor
no fa olor,
l'ocell
no té niu?
Doncs passa
que ara
ningú
ja no viu
seguint
la raó,
sinó l'or,

rei altiu.

1. Comenta el poema.
El poema parla dels canvis que esta sofrint el medi ambient i que estam notant tots. Als rius quasi no hi ha aigua perquè ja gaire bé no plou, el sol tampoc és nota molt ja que les temperatures han baixat i és nota més el fred. Durant l'hivern podem duu la roba de l'estiu; les flors ja no surten i als ocells ja no els veuen. I ara, la gent ja no vol viure simplement guanyar diners i viure amb riquesa.


2. Explica la forma del poema. És tradicional? Per què? Per què creus que els versos són tan breus?

Si, és tradicional. Consta de 24 versos i te rima consonant.

És tradicional perquè te totes les característiques necessàries per ser-ho.

Per donar-li musicalitat al poema.

3. Explica el significat del poema.

El que jo he percebut que vol ensenyar o dir amb aquest poema l'autor és que ja n'hi ha prou amb els canvis que està sofrint la natura a causa del ser humà com a perquè al damunt la gent per l'únic que es preocupi sigui amb els diners i no, simplement, en viure.


4. Fes una reflexió sobre la situació mediambiental actual.

El medi ambient està canviant i això ho estam sofrint tots i de cada vegada passen més coses. Per exemple, a Amèrica des de mitjans de febrer a dia d'avui ja hi ha hagut uns 80 caps de fibló i han arrasat amb tot el que s'han trobat pel davant, milers de famílies s'han quedat sense habitatge i molts d'ells, han perdut a molts d'éssers estimats.
Personalment penso que l'home i te molt a veure amb aquestes coses ja que cada una de les persones que habitam la Terra, a dia d'avui, podem entendre i veure perfectament el que està passant gràcies a les teories i afirmacions científiques.
Això de que ja quasi no plogui, que hi hagi sequera, que canviïn les temperatures, etc. Només és el principi del que molts de científics venen avisant.
S'haurien de reduir molt les quantitats de contaminació que produïm dia a dia per almenys, ja no tornar arrere, però si deixar-ho aquí i no seguir endavant perquè jo veig venir un futur molt negre entre la crisi i el canvi climàtic.
I, re-utilitzar i reciclar és molt fàcil, encara que paresqui que no ja ajudam moltíssim a les persones que s'hi dediquen. Però si no ho fa ningú, si ningú posa ni un gra d'arena per ajudar, no hi veig cap solució.

No hay comentarios:

Publicar un comentario