‎"En la juventud aprendemos y en la madurez comprendemos"

miércoles, 7 de marzo de 2012

Mes feineta per avui...

1. Cerca informació sobre la vaga de fam empresa per en Jaume Bonet, de l'associació dels jubilats per Mallorca, i fes una redacció on expliquis detalladament com la duu a terme aquesta vaga, els motius i també hi pots afegir el teu punt de vista sobre el tema. T'agradaria anar a visitar-lo? Quines preguntes li faries? Penja-ho a l'enllaç que he penjat al grup "Sota el mateix estel" en forma de comentari.



Jaume Bonet s'ha instal·lat a Can Alcover i des de dimecres a les vuit del vespre només beu aigua.Però no només dura a terme aquesta acció Bonet, les persones que voluntàriament duran a terme aquesta acció són Bartomeu Amengual i Josep Company, que posteriorment s'hi aniran afegint aquests altres dos voluntaris. També hi ha diversos voluntaris que acompanyaran els que fan vaga indefinida. La seva intenció és aconseguir que els parlaments del Partit Popular canviïn d'opinió i no aprovin la modificació de la Llei de la funció pública, que converteix el català en mèrit i no en requisit; uns altres motius pels que va iniciar la vaga de fam van ser: el tancament de Televisió de Mallorca i Ona Mallorca, la castellanització d'IB3, la lliure elecció de llengua i ara, amb un projecte de llei de funció pública que fa innecessari el seu coneixement fins i tot per fer de municipal.


La vaga de fam és indefinida, però hi ha preparat un equip mèdic que en farà el seguiment de manera desinteressada.

Jaume Bonet, antes de començar la vaga de fam es begué un suc de pastanaga i explicà: ''Una vaga de fam no és un dejuni de salut, i allargar-la sempre comporta perill... No em vull morir, però volem jugar fort. No volem que ningú passi pena per nosaltres'', assegurà.

Bonet, també recordà que cap majoria parlamentària conjuntural no té dret a vulnerar la Declaració Universal dels Drets Lingüístics i que la democràcia no és la dictadura de la majoria, si tenim en compte el cent per cent dels cens electoral, només el 30% donà suport al PP.

És en aquest moment quan els diputats del PP haurien de reflexionar i comprendre que encendre el conflicte lingüístic no duu a cap altra banda que al patiment. Sembla que dins el PP hi ha persones que es prenen amb frivolitat la qüestió idiomàtica. Obliden que les Balears perderen els seus drets fa 300 anys i tot i així han mantingut amb tossudesa i coratge la seva llengua. No són superficialitats. És l'essència i l'honor d'un poble. 


I, finalment diré que m'encantaria anar a visitar-lo. Ara mateix no se'm acudeix cap pregunta que l'hi pogués fer però estic segura de que si el ves, i ens explicàs un poc com està i que ell personalment ens digues els motius de la seva vaga, segurament se m'acudirien milers de preguntes, i coses per dir-li.
L'únic que puc dir en aquests moments és que és admirable i a partir d'avui pensaré d'una altra manera gràcies a ell; no m'agrada que posi la seva vida en perill però a la vegada penso que és per una bona raó i em sent molt satisfeta de que algú mogui sol i terra per posar fi a totes aquestes bajanades que volen fer amb nosaltres.

No hay comentarios:

Publicar un comentario