‎"En la juventud aprendemos y en la madurez comprendemos"

miércoles, 7 de diciembre de 2011

Fet social que més et preocupa.


EL FRACÀS ESCOLAR


És la no consecució del títol oficial en acabar l'ensenyament obligatori en un país determinat o tenir molts suspensos que aboquin a aquest resultat de manera previsible. Suposa una manca de qualitat en l'educació i augmenta la mà d'obra no qualificada, així com els problemes d'integració social. Alguns el relacionen amb el fenomen ni-ni.

Els joves ni-ni són els joves inactius, és a dir, sense treball, que oficialment no estan buscant feina i que no segueixen cap tipus de formació. Tot i que aquests joves, que ni estudien ni treballen, son només una porció de tots els joves actuals, en alguns medis es parla de generació ni-ni. 

Alguns distingeixen en aquest grup aquest joves que no treballen perquè no poden trobar feina i aquells que no busquen feina activament, o que fins i tot l'objectiu dels quals és no treballar, com veuen que fan per exemple en alguns famosos que surten a la televisió i la premsa rosa.

Es considera que un percentatge tant alt de joves que no tenen cap ocupació té la categoria de fenomen i que és negatiu. Alguns ho expliquen pel fet que ''els joves són les víctimes d'un sistema d'educació deficient i d'un mercat de treball heretat del franquisme''. El fracàs escolar a Espanya volta el 3'% des dels anys 90 i l'any 2010 l'atur juvenil a aquest Estat ha arribat al 40% de mitjana.





Influeixen els sous mileuristes o inferiors que cobren, si no estan també a l'atur, els que tenen estudis superiors, en feines igualment de baixa qualificació i amb condicions laborals precàries; el fet que l'habitatge hagi pujat tant de preu que de tota manera és impossible independitzar-se, i encara més sense haver de compartir pis; i la conseqüent manca d'esperança i de possibilitat de fer plans de futur,; a més d'una gran decepció política i una forta desmotivació amb la societat.

-Aquest fet és el que més em preocupa a jo avui dia. Penso que és un absolut desastre que hi hagi aquesta quantitat de joves aturats i encara em pareix pitjor que d'aquesta gran quantitat de joves que estan aturats n'hi hagi més de la meitat que no facin comptes estudiar ni posar-se a fer feina.
Què és el que estan esperant? Són la pròxima generació! Si no és preocupen un poc en ''formar-se'' la vida que els hi espera serà un verdader desastre.
Què és el que els hi donaran als seus fills? De què menjaran? Els seus pares estaran tota la vida posant-lis un plat a la taula i donant-lis la paga setmanal? 
Personalment, diré que molta cupa la tenen els pares per no imposar ordres i deixar les coses clares. Avui dia es tot un privilegi el poder estudiar sense haver de posar-se a fer feina als 9,10 o 11 anys i la majoria de gent no se'n adona fins que no s'hi pega de nassos i es allà quan no hi ha manera de tornar enrrere. 




El moment ideal per estudiar és ara, que som joves; aprofitar al màxim les oportunitats que ens donen i si en un futur, encara així no tenim feina, almenys que no diguin que no ho vàrem intentar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario